Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


- Vita Dr. Kiszely Istvan magyarsag kutatoval...

2013.07.12

Mar a legnevesebb törteneszeknek, - magyarsag kutatoknak - sem hihet az ember..Kiszely Istvan professzor - akivel e sorok irojanak volt szerencseje szot valtani, a következöket Irja..

... - Ennek a zavaros IX. századnak végén érkeztek a magyarok Közép-Európába. Északkeletrõl jöttek egy jól felfegyverzett, jól szervezett és nagyszámú nép mindent elsöprõ, ellenállhatatlan rohamával. A Duna folyam széles völgyét 895-ben birtokba vették. A völgy középsõ része, mióta Nagy Károly legyõzte az avar uralkodókat, nagyon ritkán lakott volt. Ez az országrész az avarok elhagyott földje az "Avarok pusztasága" néven volt ismert.

A középsõ Duna völgyét a Kárpát Hegységek hatalmas félköre övezi, természetes határ képpen, amely gazdasági egységet és egyúttal valóságos erõdítményt képez. Ezekkel a hegyekkel övezett területen belül, az a nép amely saját nyelvükön magát magyarnak nevezte - alpította meg hazáját, Magyarországot. Az õ hagyományuk azt tartotta, hogy ez a gazdag ország valamikor régen a szittya õsöké volt és arra mint jogos örököségükre tartottak igényt.

Tisztelt Professzor Ur.. - Bizonyara emlekszuk amikor a kilencvenes evek vegen az MMIK - ban tarttoot elöadasan kisebb vitaba keveredtunk a rovasiras eredetevel kapcsolatban...

Honlapjan talat fenti idezetben tenykent emliti azt, hogy a Karpat medencet elfoglalo nep  magat magyarnak nevezte..-

idezet Öntöl.  ... - a nép amely saját nyelvükön magát magyarnak nevezte - alpította meg hazáját, Magyarországot - ....

Magyar nyelvu Irasos emlek nem maradt fenn e korbol, ezzel Ön is tisztaban van..  - Az ötezer eves Tatarlakai leletre most ne terjunk ki.. - de a harcokban legyengult, es szorvanyban elö avar LlAKOS - sag - akiben öseimet ismerhetem - nem nevezte magat magyarnak.. - egyebkent az avarok - feltezesem szerint -  szinten rovasirassal irtak, es az talat rovasirasos leletek nyilvan az avarok - azazöseim hagyateka.  Semmi köze ahhoz a bennunket leigazo törzseknek, akik viszont soha nem voltak magyarok.. -  a nyelv amit kesöbb  magyarnak neveztek az avarok nyelve  volt, ami azota rengeteget valtozott, eltörökösödött, szlavosodott.... Az eredeti avar-magyar nyelv felkutatsat, mint  az avarok leszarmazottja, atyaim iranti ösi kötelessegemnek tartom ..

Azt is tudni kelhet, hogy a Karpatokba betörö törzsek nem voltak egysegesek, szövetseget csak a terulet foglalas miatt kötöttek...  Es itt ramutatok egy masik lenyeges momentumra, mely elkerulte az eddigi összes kutatok figyelmet..

Kivetel nelkul minden östörtenesz azt allitja, hogy a Karpatokban e-korban nem volt szamottevö lakossag, es komoly ellenallas... Ezt a regi teoriat ön is hangoztatja... ... - Ez az országrész az avarok elhagyott földje az "Avarok pusztasága" néven volt ismert. - ..

Kerem szepen, ez egyertelmu hazugsag, vagy felszinesseg, de inkabb szandekos prejudiconak, vagy önigazolo valsagnak nevezem !.. 

Ha het törzs szövetseg köteset tenykent fogadjuk el, abbol egyertelmuen következik, hogy a benyomulast elökeszitö  felderitö csapatok komoly katonai ellenallasrol adtak hirt.. Ellenkezö esetben ugyanis semmi szukseg nem lett volna a harci szövetseg megkötesere.. 

Ha nem lett volna lathato komoly katonai ellenallasra kilatas, akkor vandoroltak volna egyutt  mint ezt megelözöen Kazarföld, Levedia, Etelköz.. stb ota..

Egyertelmuen katonai szövtsegröl van szo..Az is nyilvanvalo, hogy egymastol idegen törzsek kötöttek szövetseget, ugyanis a verszövetsegnek testveri törzsek között nincs ertelme,- hiszen test - verek.. Csupan oyan  törzsek szamara fonots a ver szövetseg amelyek nem egy testböl egy verböl egy ös atyatol, nem egy törzsböl szarmaznak..

De ha megis rokon törzsek letek volna,- / mint ahogy turk törzseknek nevezik öket, es törzsi vezerek nevei is noha elmagyarositott formaban maradtak fenn, de turk gyökeruek / -  akkor is a törzsi szövetseg egyertelmuen a harci erök összevonasa, a csapas meres elökesztese miatt kellet megtörtenjen..

A Karpatokba betörö törzsek az elöbbiekböl következöen nyilvanvaloan keszultek a kemeny kuzdelemre.. Tehat komoly Avar ellenallasra kellet szamitottsanak.. Hogy voltak-e kemeny harcok, arrol azert nem tudunk, mivel irasbeli feljegyzes nem maradt fenn az uynevezett honfoglalasrol, hiszen valoszinu irastudatlan nepcsoportok voltak a benyomulok..- ezt az is igazolni latszik, hogy a törzsi vandorlasokrol csak idegen forrasok mardtak fenn..

Egyebkent az eddigi teves törteneti nezeteket cafolo feltevesemböl következöen  nyilvanvaloan rendkivul kemeny kuzdelem folyt a terulet megszerzeseert.. Annak ellenre, hogy a Frank birodalommal folytatott csatakban kiverzett, es szambelileg megcsappant  Avar lakos - sag, akik az egyetlen valodi magyarok.. Kesööb nyelvileg es etnikailag is keverdett a turk, hun, szlav es egyeb nepekkel.. A keverdes azota is folyik es magyarokrol etnikai, faji ertelemben beszelni több okbol is teljesen ertelmetlen...

A helyzet olyan, mintha szaz ev mulva a svedorszagban elö Szudani gyerekeket svedeknek neveznenk.. Magyar nemzet - az avarok leigazasa ota - nem letezik, csupan a magyarsag mitosza, amely minden hatalom szamara politikai megfontolasokbol lenyeges..  

Fenti logikus törtenei összefuggeseket elhallgatni a törteneti tenyek meghamisitasa, amely a hamis  Hun Attila / Etele / mitoszt szolgalja, aki a hatszazas evekhez köthetö, es szinten semmi köze nincs a magyarsaghoz, azt sem tudta mi az hogy magyar, nemhogy magyarul beszelt volna.. - ugy ahogy valoszinuen Istvan  / Vajk / beszelt volna.. .. - egyebkent az Etele nev is nekem gyanus, nem-e Turk erdeteu-e... A Vajk szinten török, vagy tatar lehet.. a vajda is eszembe juthatna, es onnan mar ..- de a Vajk sem hiszwem hogy az ösi magyar.. Azaz  Avar

.a temat folytatom.. egyebkent a nep-vandorlas szinetn rengeteg kerdest vet fel... Lehet, hogy az ava öseim sem magyarul  beszeltek, ezt me ki kell deriteni.. De hat akkor honnan szarmazhat a magyar nyelv kik beszelte..milyen is volt az eredeti magyar..? 

egy ösei honabol szamuzött avar csavargo ...