Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A modern, es balkani diktaturak..- Jezus uzenete..

2013.07.27
A lekiismeret halala, az ember halalat jelenti
 
Van-e remeny Magyarorszag feltamadasara..
 
Az eletet magyraorszagon ahhoz szoktam hasonliatni mit amilyenek azok a göcsörtös utcai fak, aelyeket minden evben megcsonkitanak..  oriasi gubcsaok nönek a törzsön, mert a faban levö eleterö kituremkedik a törzsön, de deformaltan, csökötten, megnyomoritottan.. Az egeszsegugyi iskola mellett viszont nem metszikle a friss hajtasokat, ott uditö eleteterövel tör az eg fele, es ad a forrosagban arnyas menedeket..
 
Magyarorszag jelenleg a folyton metszett akhoz hasonloan megnyomoritott, eleven halott.. A javakban duskalo hatalom erkölcsileg, a nep pedig lekileg bena es hulla..
Az arra hivatottaknak a lekiismeretet  ebren kell tartani a diktaturaban is ahhoz, hogy az emberek embernek mondhassuk magunk... - amikepp ezt tette Jezus az ördögi elnyomas idejen.. - es maig szoloan..
 
A hazugsag, es eönyomas visszafordithatatlan torzulasokat okoz, nemcsak az anyagiakban, az intezmenyekben,  elvekben, jogrendben, deaz emberek szemelyisegeben is...
 
Egy torz  hatalmi rendszer az elnyomottak szemelyiseget is deformalja, amiert az elnyomott embereket nem lehet igazan felelössse tenni, mert a  diktaturahoz valo alkalmazkodas, a tuleles egyetlen feltetele..
 
A diktatura behodolast, es meghunyaszkodast követel attol is aki meg rendelkezik a szabadsagrol, igazrsagol, jogrol, rendröl, hitröl egeszseges idealkeppel.. -  Am azt is meg ell jegyezni, hoy a meghunyaszkodas a lekiismeret lezulesenek kezdete..
 
Mas es mas egyes diktaturak tureshatara..
A kommunizmus Sztalini - es mas Pol Pot, Maocetung, Rakosista olvasata nem hagy teret a kivulallasra,..
 
 A modernebb diktatura, - mint amilyen a Kapitalizmus -. megengedi a gondolat, lekiismeret, es a letezes   bizonyos szabadsagat, es bizonyos merteku kivulallast, de a kapitalizmus civilizacio letrehozta  eletterbe csak a diktatura rendjebe behodoloknak jut komolyabb szerep.. - a többiek a kiszolgalok, es a  megturtek gettojaba szorulnak..
 
A balkani es ezek között a magyar Antall- Horn- Orbani kapitalizmus sajatos, es a vilagon a leghazugabb, es legembertelebb kapitalizmusok egyike..
 
Sajnos magyarorszagon olyan erös a tudat deformacio, tudat mergezes - nem tudat mosast mondok, mert az tisztitast jelent - es a nepben oly metekben megtört az elleanallo erö, hogy lehetetlenkiszakadni a hazugsagspiralbbol, a hazugsagbilincsböl,mert az beitatodott a tudatba, lelekbe, es a szemelyiseg reszet kepezi..
Az egymas iranti gyanakvas, rosszindulat ma, a magyar lelek meghatarozoja..
.
 Ha nem all az elre egy olyan vezer egyeniseg, aki kepes szembe szallni a hamis hatalmi, es jogrend, es a korrupcio demonikus ereju, es melysegu hadseregevel , akkor az a 89-es modernizalt elnyomas folytatasa tovabbi milliok egzisztencalis, es  lelki megnyomoritasat  jelenti..
Ezt a folyamatot meg kell allitani, mert annyira hazug es embeietlen, a sztalnizmus melto öerkösene, illetve folytatoja..
 
Aki ezzel a rendszerrel, illetve vezetöivel szembe szall, annak a diktaturahoz melto következmenyei lesznek, mint ezt Erdelyi Laszlo szabadsagharcos peldaja is vilagosan mutatja.. Tiz ev börtönt gyilkosagert is ritkan szabnak ki..
.
Ahhoz, hogy a tarsadalmi lekiismeretet ebren kell tartani ahhoz, hogy a magat igaznak hirdetöm, am  alsagos es  hazug  demoni csalas ne ölje meg az emberek igenyet a szabadagra,  igazsagossagra..
.
  Harcaiban magara maradt, megtagadott, hazajabol kivetett  csavargova lett  remete kialtasa a magyar pusztaba..