Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A spiritualis agar..

2014.05.04
 
Milyen jo itt a Nordstanban..- leteritem a kabatomat es azon uldögelek..- jölnnek mennek az emberek, en meg csak ott vagyok..
 
Ha jatszom mindig akad aki eszreveszi az embert, es nem is az a par kroncsi amit a kosarba raknak, hanem hogy egyutt vagyun.. - olyan az egesz, mint egy nagy csalad...
 
..- neha leesik egy kis kaja, kenyer gyumölcs..- Jo a termeszet, meg a magany, de az ember eredendöen törzs - közössegre termett.- hogy egyut legyunk.. - összetartozunk ..
 
 
 
Este bekes a hangalat, amit ritakan tör meg par garatra felöntött larmas tarsasag..
 
 
Tenyleg vannak furcsa emberek.. - na Inge egy jelenseg..- pedig inkabb elbujni igyekszik..
 
- De vannak masok is..- Gyakran latok itt egy ösz, de jo tartasu embert, aki regebben egy fiatalabb napsutötte arcu perui növel setalgatott, aki ugyan elegansan de nem kerkdöen öltözött.. Feher kabat es kalap amelyen szines zsinor szaladt körbe, mint az andoki nepeknel ez szokas..
 
 
A ferfit azonban regota mar csak a kutyajaval latom... Az a mindig frissen vasalt feher ing most vislet, es törödötten csuggött rajta, s arcarol is eltunt a feny, s latahat a ranova valtak a rancok..
 
 
- Ereztem, nem lesz jo vege, amikor a nöt egy nagydumas fiatalabb afrikai fickopval lattam neha korzozni a Nordstanban..
 
 
Este tizenegy ora fele jart mar, amikor a ferfi hozzam erve megallt es hallgatta a zenet, amninek semm öze sincs az iskolazott hegeduleshez.... - igy hat felreraktam a hegdut, nem akartam neki almatlan ejszakat..
..- aztan beszedbe elegyedtunk.. A kutyara terelödött a szo..
 
 
Kistermetu sovany de szep arany zsemle szinu agar simult a ferfi labahoz.. Regebben a perui nö simult ugyanigy hozza..-
 
 
- Nagyon tetszetek nekem igy egyutt.. - ugy gondoltam magamban hogy a ferfi dusgazdag lehet, de nem a penze miatt elnek egyutt.. - milyen idilli volt..
 
Kituntek a tömegböl, ahogy raerösen bandukolnak, s a kutya is mellettuk.. - olyan volt az egesz, mintha a menyorszagbol erkeztek volna a földre... - regebben is neha adott a ferfi nekem par koronat, de nem szolt soha semmit..- a nö kedvesen mosolygott, es setaltak tovabb...
 
 
Most viszont beszedbe elegyedtunk.. - Egyszeru orasmester, semmi több.. - akar magyar faesztergalyos is lehetne.. - de regen egyutt a növel..- mintha burokban eltek volna.- -es lehet hogy ugy is volt.. - a szeretet lathatatlan burkaban..
 
..- Mert öszinte volt a nö szeretete, noha elhagyta a fer a ferfit... Az a husos nagypofaju fekete ficko nem illett hozza - de az ösztön a szeretetnel neha erösebb..
 
 
A kutyarol akartam irni, akit husegesen es csöndben aldogalt a gazdaja illetve baratja mellett..
..- mert a kutrya magasabb rendu leny az embernel..
 
Az orasmester döbbentett ra erre a nagyszeru felismeresre..
 
Azt mondja, hogy a kutya spiritualis leny..- de aban a pillanatban egy jol taplalt tigriscsikos pitbull közelgett..- A spirtualis leny meg szorosabban simult gazdajahoz..- a pittbull athato spiritualitast nem sugarzott.. A vekony csontu zsemle-arany agar fensöbbsege egyertelmu volt szamomra..
 
 
Tenyleg egesz lene emelkedettebb masik tarsanal, de az eppen hozzank csapodo, kalinkat követelö roman bandatol fenyevvnyi messzesegben allt..
 
 
Latam, hogy a kutya nemhogy gondokkodik, hanem medita, vagy imadkozik..- talan azert hogy ha ugy adodik, a következö eletben semikepp ne szulesen egymasra acsarkodo emberre..
 
 
A pitbullrol a fekete ficko is eszmbe jutott, hogy a test, az ösztön mennyire durva, es felfalnaa a kristaly szellemet...
 
Az agarbol sugarzott valami feny, amely azt hiszem egy ismeretlen vilagbol erekezett
 
csavargo