Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A sziv embersege..

2015.06.11
Nem tudom, de nekem msotansag mindenröl Josef Scultz  es Merey Istvan jut eszembe.. Mindekketten kierdemlik  a Mahatma azaz Nagy Lelek nevet.. Indiaban bzitos igy emlegetnek öket..
-----
Az jo ha valaki anyagiakban duskalhat, de ezzel aranyosan sokan elsszegenyednek embersegben...
 
Mirank vagyonban duskalokra  oly annyira  jellemzö joindulat, segitö es adakozkeszseg nemes dolog, de megis keves..
 
Lelki kincs az erzekenyseg  es   tapintat..  Ez mar kifinomiltabb szemelyiseget igenyel, es ha nincs erdendöen, elegendö, akkor kemenyen meg kell dolgzoni erte...
Habar valojaban nagyon egyszeru.. Csak figyelni kell kisse a masikra, hogyan erzhet, hogyan el, vajon mi okoz örömet, fajdalmat annak akivel epp összevet a sors..
 
Törödni egymassal !..  - amit Jezus -.szegeny - szeretetnek mondott..
-  Hogy embernek mondhassuk magunk, szamunkra - azt hiszem- ez a legnagyobb  parancsolat..
 
Az emberi igenysseg az anyagiakon es a tudason tul a legfontosabb  ami bennunk melyebben emberi.
 
Akarni elölepni, fejlödni az elet teljes tartomanyaban.. harmonia az anyagi, szelemi es szivbeli dolgok teren.. - e sorendet inkabb forditva mondanam.. - es nem is a vegeredmeny, hanem a törekves a döntö..
Lehet valaki gazdag es fölenyes lehet tanult  okosan maszkokat hordo masokat lenezö, de lehet keves  ertelemmel  is joindulatu, masokon segitö tapintatos.. ..
Az elsö kettöt hajbokolva ugyan,  de  megvetik.. Az utobbit lenezik, am megis  tisztelik megis..
 
Van akit penz, vagyon  tudas, hatalom es van kit Istene, s van kit lelkiismerete hajt jo,  vagy zavaros rut vizek felee..  Kis vagy nagy reszben-e nem tudom, de bizonnyal rajtunk is mulik, merre sodrodik  kevely derglyenk, vagy rozzant csonakunk..
 
Akarhogy is van, en ugy gondolom, hogy megsicsak legnagyobb Ur, llegjobb tanitonk es birank  a bensönk bastyain fenylö faklyaval ört allo Lelekiismeret..
 
  Merey Istvan  es Josef Scultz az oly keves, embernek szuletett Kszitusok ezt  a faklyat emeltek az egre, hogy ama  szörnyu korokban es gonosz  napokban felragyogkon megis, szivek melyi faklyank melto embersege..
 
Hogy nevuk  fel van-e irva  odafenn valhol az egben, en nem tudhatom, de hogy a földön tettuk minden fldi kincsnel  es tudasnal több es nagyobb, arra tanum a lekunk sötet ejen  virraszsto lelkiismeret es ha mas nem, hat enmagam vagyok..
 
csavargo egy idegen  tavoli földröl