Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A vilag kaprazat..

2013.08.16

 Van ugy neha, hogy szukösse valik a vilag.. Aki sokmindent kiprobalt raebred a valosagra.. Arra a valosagra, amit egy indiai mondas is mond.. Hogy a vilag kaprazat..

.
Bolond, gyerekes jatek minden.. 
De az ember nem un bele egtykönnyen.. Vagy ha bele is unnank, mit tehetunk..?.. A kötelessgeink elöl nem menekulhetunk, amit felvallaltunk, azt vinnunk kell.. mint a csalad, baratsag, az allataink.. - akik valamilyen modon tölunk is fuggnek...
 
Na es a kuldetesunk.. - mert ilyen is van mindannyiunknak.. Ha mas nem hat önmaga irant..Mint teremtett leny, vagy mint akit az anyag, a akit a vegzete, vagy a tetremtö e vilagba vetett, meg kell allni a dulengelö dereglyen, a joremenyseg fokat keresve egy eleten at..
.
 
De van ami mefg ennel is nagyobb kötöötseg, amiröl maskulönben tudomst sem veszunk, hisz megszoktuk söt ebbe szulettunk.. Be vagyunk zarva egy ketrecbe.. A Testbe..
 Nem börtönnek mondom, mert a test, a testi let azert annal nagyobb szabadsgot nyujt, mint a börtön..
 
... - Erdekes problema megint... -  ahogy a gondolat fordul...  Neha, olyan iranyba, amerre nem is akarja, nem is gondolja  az ember, mikor irasba fog... - Ez mindig erdekelt, hogy mi iranyitja a gondolatot.. - ez is nagyon erdekes.. -  ugy erzem nem e- vilagi dolgok ezek...
.
.. n- a tehat a test, a földi  lakohelyunk..-  Amnibe bele szulettunk.. - vagy talan ebben a testben szuletettunk,   ebben a testben, vagy ezzel a testtel szuletett meg a lelek.. - ez  is egy nyitott kerdes...- Nagy kerdes a lelek szuletese... Mert hogy lelek van az majdnem biztos... De hogy mikeppen is lesz, vagy all ez adolog, azt azert biztosan nem tudhatjuk..
 
Csodalatos vilagban elunk.. - es nem csupan a termeszetre gondolok, ami önmagaban kimondhahtlan szepseg, es rend es logika, es köteszet, es zene..  Igazabol arra is gondolok, ami ezen a lathato kulönös vilagon tul van.. 
Ha a lathatoban a termeszetben ilyen csodakat rejtenek...  Legalabb lyen csodas az a lathatatlan is, a szemunk elöl rejtett..
 
A termeszetet is batran nevezhetjuk  termeszet felettinek.. - mert minden ertelmet, söt minden emberi kepzeletet felulmul olyan varazslatos...
 
Nem kell megfoghato, vagy lathato legyen ami csoda.. Maga a valosag, a dolgok rendje milyen csoda, pedig nem lathato.. - A matematika... - bizony szep, megha elvont is.. 
Ugyanigy a lathato termeszet kikutathatatlan rendje.. - A termeeszet rendjet a fizika, illetve a matematika közeliti, de a termeszet rendje keplekenyebb, mint a formak, a szabadsag rendje ervenyesul benne.. 
 
.. A termeszet isten igazabol nem önthetö logikai, vagy matematikai formakba...- ezt erdekes modon  kimondjak a valoszinusegi, es mas elmeletek ..
 
Igaz, a lathatoban tukrözödik, lekepzödik az amit nem latunk... Hiszen maga a gondolat, az alkoto szellem ami a valosag mögött eel, önmagaban lenyugözö...
 
Mindig a megfoghatohoz ragaszkodunk.. - pedig a lathatoban valojaban a lathatatlan alkoto szellemet csodaljuk... Ami.. amely, Aki letrehzota a csillagokat, a napot, a holdat, a hömpölygö  folyokat..
 
.. holnap folytatom...
 
   csavargo.