Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alom a halrol.. - illetve a titokzatos Ingeröl ..

2014.01.13
  
 Na az ugy volt...Azt almodtam, hogy nagy tepsiben sul egy csomo kifilezett hal..
Elkezdem fogatni a rotyogo tepsiben sulö haldarbokat, mire megjelenik es megszolal Toth Geza egykori sulyemelö vilagbajnok, es kesöbb kitunö edzö aki a napokban  jart az eszemben..

Na ez csak eszembe ugy jutott, de a lenyeg, hogy Geza bacsi nem helyeselte a halak forgatasat az almonban..
 
..- aztan veszem ki a tepsit, es egyszecsak felkialtok - de meg alszom - hogy Uristen hiszsen el !.. A többi hal ropogosra  sulve, es köztuk ez az eleven..-  de ennek megvolt a szeme, es persze nem volt kifilezve..
Iszonyatos volt... - vörösre sulve pislog a tepsiben a halacska..
... - mit elhetett at !?.. Uristen..!..
 
Aztan mar egy nejon zacskoban van a hal, es viszem egy kis kutszeru pocsolya- tohoz, olyan a kut, mint az erdö amiben lakok.. Nagy kövek benne es aoldlaban, es moha es kö.. - es a viz meeely, es benne hihetelen gazdagsagu az  elet.. de ugy tunik kimeleylen, mert epp egy valami növeny tatja ki a szajat, minyha elnyelni keszulne  egy tengeri csillagot..
Rengeteg elöleny a kutban, amely nem tunik  meelynek, de megis az.. -  meduzak, es lebegö vizilenyek kek barna zöld es ezernyi szinben pompazo kavalkadja...
 
..- mikor a viz föle hajolok megijedek, hogy mi lesz a halacskaval, de kesö mert a kis hal mar pottyan a kristalytiszta, nyuzsgö elevenseegbe, es eltunik a melysegben..
 
Nem tudom mi törtent vele.. - de ugy ereztem nem lett predaja a nyuzsgö  ezer szjjal tatongo  gyönyöru vizi vilagnak...

 
Az almok erdekesek.. - neha semmitmondok, de neha  mas dimenziokbol erkezö uzenetet is hordoz...
 
Az is lehet hogy Inge volt az az eleven  sult hal.. - aki soha nem beszel, - mint a hal... es csak jön megy közöttunk mintha az lenne az egyeduli  dolga...
Inge biztos hogy nem evilagi lenyegu...- Noha meg nem mutakozott meg teljes valojaban, de angy titkot rejt abban biztos vagyok... Az alom is ezt mutatja..
 
Imnge itt jar kel közöttunk, es tanit.. A legnagyobb mesterek egyike.. Nyilvanvalo hogy Jezus tastesult meg Öbenne... - eztr csak az nem latja aki vak.. - es bizony vakok vagyunk... Vakok veszsik körul..
 
Jezustol azt varnank hogy betegket gyogyit, holtakat tamszt fel es beszel az Isten orszagraol.. De nem ezt teszi.. Nem szol semmit  csak jön megy az egyre szajkadtabb vaszon ruhajaban...- es szenved... - szotlanul... - es neha sir.. de csak magaban, es titokban.. - a mukltkor veletlenul lestem meg...
 
Inge az a kis hal... Nem beszel.. minek ujra elöröl kezdeni...
...- Inge tudja hogy hiaba volt minden.. Hiaba volt a sok szo, a gyogyitas,  predikacio, hiaba volt az aldozat a kereszthalal..  -m az ember nem valtozik.. - nincs remeny..
 
Inge eljött megis, itt jar közöttunk kivetve, neman, rongyosan..
- Nem akar mondani semmit.. - de  Ö - a szeretet -  ilyen.. Akkor is velunk van, akkor is meghal ertunk, ha remenytelen...
 
csavargo