Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egi ösztön..

2014.11.16
megjegyzes a tegnapi - a miatyankbol hol a szeresd felebaratod, mint önmgada.. - irashoz..- 
 
.Fogalmam sincs mi az  hogy megbocsatas....a megbocstas egyaltalaban ertelmetlen es ertelmezhertetlen az ember vonatkozasaban..
 
.- Aki egy kicsit elgondolkodik az rajön sokmindenre..  Van az embernek egy egeszsges iagzsag, vagy realitas erzeke.. -  A tanult ismeretek es a kulturalis  beidegzödesek gyakran a helyes megiismeres gatjai..
 
Nem is eretem hogy mit jelent ez. a szo megbocsatas.. . biztos, hogy nem földi erdetu szo..- az idegen nyelvek sem ismerik - szerintem.. utana ene nezni 
 
Eltemetni..- elfelejtgetni..- elfedezni valami josaggal, kiengesztelödni .-  talan ez meg megy.. De egyszeruen nem ertem hogy mi ez a szo..- szamomra ismeretlen..
 
Azert hoztam fel ezt a mondatot, mert ebben meg felfedezhetö az embertarsunk iranti  joindulat a szeretet valamilyen gesztusa..
fut
Egyebkent a szeretet sem egyszeru ..- eleg sokretegu dolog ez is..
 testi, leki, erkölcsi ..stb.. 
 
Szeretem a parikast, a napfenyt, az erdöt, a jo levegöt, szeretek futni, kuzdeni, olvasni, rajzolni, gondolkodni, meditalni.. 
Szeretem a szuleimet, a gyerekeket,  a nöket, a felesegem,a kutyat, macskat..,
Szeretem a szeretetet, a szerelmet, a boldogsagot..
Szeretem az igazsagot, a becsuletessget, a szepet, a nemes harcot..
Szeretem az embereket, szeretem az istent... 
 
Torznak tartott formai..
szeretem a brutalitast, a lopast, a vert, szertek lustalkodni, hazudozni, szelhamoskodni, karomkodni, szitkozodni, atkozodni..gyulölködni, rombolni allatot embert  kinozni.. - ktinlodni, szenvedni, 
 
szeretet, elvezet gyönyör, ahitat, stb között mi a kapcsolat..
 
...- ez egy kulön hatalmas tema..
 
-------------------------
 
Lenyeg az hogy szeretnek tisztan latni. -  es ez a kesztetes azert megvan mindannyiunkban..- es hogy ez es az elöbbi dolgok mennyiben programozott az emberben az ösztönökbe irva, az szinten kerdes... 
...- es hogy kiben miert es milyen erövel jelentkeznek ezek a kesztetesek, szinten kerdes..
 
..- es van-e hierarchiaja ezeknek az ösztönöknek, vagy minden kesztetesnek megvan a maga szerepe az elet kibontakozasaban..
 
..- es törekszik-e az elet valamifele, van-e a letezes rendjeben az emberinel  magasabb let-minöseg..
 
..- es honnan vannak ezek az ösztönök bennunk..- önmagatol jöttek letre az anyag kibomlasa, evolucioja utjan, vagy valamifele ertelmes erö iranyitja  a mindenseget, es az embert.
 
Az emberben kialakult - vagy eppen  kodolt -  magasabb rangu törekvesek vezetnek-e valamifele elöttunk mindeddg ismeretlen cel fele,..-  Van-e egyaltalan az embernek valamifele magasabb rendeltetese...
 
Persze nekem is megvan erre a remenyteli valaszom..- es remenykedem abban, hogy a borzongato realitason tlul, megiscsak magasabb celoki mozgatjak az allatvilagbol alighogy kiszkadt, s az ertelmevel kezdeni mit sem tudo embert...
.. - De nem akarok dogmak ketreceben varakozni, mert a  felfedezes, megismeres, a tisztan latas földi-egi ösztöne hajt..
 
Hiszem azt, hogy az ember kulönleges adottsag, es az emberben  nyilit meg a kepesseg arra, hogy belepjen egy magasabb szellemi dimenzioba..
 
Lehet hogy nem jutok at azon a kapun, de feszegtem ..- Lehet hogy nem talalok ki az erdö surujeböl, de azt hiszem, nem veletlen hajt bennunket az a titkos egi ösztön..
 
 csavargo