Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


egy csavargo bibliaja..

2014.07.06

 Csak ugy tunödök..

 
A nepi mondasok az  evszazados elet apasztalat felismeresei...
.. ki mint vet ugy arat.. meg ilyenek..
Ahol nagy a szukseg, közel a segitseg.. is ilyen mondas..
 
Meseltem a bicikliröl
 
  Kötetet irhatna barki a gondvisles  csodairol, amit annyival elintezunk, hogy... - micsoda veletlen..- pedig lehet hogy csoda törtent.. De messzebb megyek.. Lehet hogy az egesz eletunkte csodak kiserik, söt maga az elet es a mindenseg is hihetetlen csoda, csak ma rmegszoktuk, es fel sem tunik..
 
Elmondtam mar hogy akadtam azon a fagyos ejjel a bicajra.. It elmeselek egyet... Veletlennek is mondhatnank... De ha ennyi törtenik akkor eltunödik az ember, hogy kell legeyn valami a fizika az anyag törvenyein  tul is..
 
Az a cinege amelyik nemreg a vallamra szallt.. - megbolondult volna ?..  Neha ugyan kiszorom a morzsat, de nem több, .. Az is megeshet hogy egy szelid cinegere akadtam, a millio között ? - ez aztan a veletlen lenne..
 
Azota mar a tenyermen is elcsipegetii a morzsakat..  .- ilyet verebtöl sem lattam... De csak ez az egy, a többi tavolsagtarto.. - a fene se erti.. Mar termeszetesnek veszem, de karhogy is de megis kulönös..
 
Ja egyaltalan nem sugarzik belölem semmifele beke.. Nyugtalan elegedetlen es olykor keseru magamba roskadt vagyok.. - sokan igernek segitseget, de aztan valami kzöbejön mindig...
 
.. no scak ugy tunödk....
 
 A veletlenek es a gondviseles..- hmmm.. ?..
 
Nem hinnem hogy maga az Isten csinalna ezt... De valaminek lenie kelll a szemmel eertelemmel tudatunkkal felfoghato mögött.. Nem tudom mi !.. mintha valami figyelne, es varazsol nekunk.. Egy jo angyal.. - vagy, a Lelek.. 
 
tulajdonkeppen nem is illene kuatakodni, es talan hiaba is.. De megerteni tudni latni akar az ember.. 
Miert nem erem be azzal hogy gondvisles.. 
 
Feszit a kerdes, hogyan van az ami .. Hogy van van, ez az egesz  kozmikus sziniatek hogy vannak ezek a kozmikus diszletek..?.. Es vajon ki van kik vanak kik  lehetnek a szinfalak  mögött ..  
 
A vallas könnyu felszines, es a tömegeknek keszult utmutato..-  sok bennuk  a csalas,a politika de azert benuk ott az igaz is.. Mert Istennek lennie kelll.. vagy Leleknek,  Nagy Szellemnek.. .es talan sokminden masnak is.. 
 
Felre a vallast a könyveket. felere a hamissal elegy igazat.. A szinitsztat kell megleleni vegre,, A tiszta forrast.. Öt kell megtalalni.. 
 
Pedig  közel van.. - nagyon közel.. - es megsem   ertjuk...- es nem is akrjuk...
 
Lehet hogy nem tudunk tullepnia biblia a buddhizmus vagy a hinduk tanitasain...- es  talan nem s kell.. De le kell hantani roluk a koszt.. - a papos okoskodast a politikat es a sok ragacsot...
 
Jezus tanitasai indiai erdetu.. A Lelekröl szolo kinyilatkoztatas.. - ebben ugyan sokan nem erteneknek egyet velem...
 
Mi lenne ha edobnank a vaskos bibliat..- es csak ennyit hagynank.. 
 
Nezz az eghre es  keresd  Istenedet teljes szivvel es minden erövel es szeresd es imadd..
Nezza földre es szeresd azt es minden lenyeit, es meber tarsaid  kiket az Isten a földi letben ajandekul  adott ...
 .. egy csavargo bibliaja
 
 
----
 
 iitt egy csavargoval megesett ket csoda törtenet annak akinek nincs mas doga
 
 
 Mikor megerkeztem Göteborgba senkit nem ismertem.. Aki elhozott egy temetönel kirakott a kocsibol es Isten neki fakereszt.. Elvackoltam magam a temettö dombkarejarejaban.. Masnap azt se tudom hol vagyok..- elkerdezösködtem magam a varos központ fele.. 
 
 
Feszallok a villamosra, s az allomas körul leszallok..  Ballagok nezelödök a varosban.
. Az egyik teren a Broons -park  teren  a szökökutnal varatlanul megszolit svedul egy molett hölgy,. Lenge selyem ruha, hatalmas kalap rajta, melynek karimajarol arcara borul a fekete fatyol ... Mult szazadi hölgy benyomasat keltii....  Szettarom a karomat,  nem ertem..
 
Gondolom magamban keritönö.. A regi filmekben epp ilyenek voltak... 
Egyszercsak varatlanul magyrul szolal meg.. Nem magyar vagy veletlenul ?..  Leleplezdötem... Ennyire leri rolam a nyomor ? Honnan a feneböl jöhetett ra ? !..
 
Nagy szerencsem volt, mert elmondta hol a Trappanera es nehany fontosat..
Hogy veletlen volt-e nem tudom, de azota sem szolitott meg soha senki engem az utcan...
 
A masik most törtent ami miatt mar irni kell a gondviseles csodairol..
 
Skot dudara faj a fogam egy ideje..Miota Rosa Allendalba beleszeretem azota meginkabb.. Hetek ota torgatom magamban.. Több ezer korona ..  A bolha piacon regota figyelem.. - meg egy török sip sincs sehol...
 
A Nordstanban fityöreszek amikor este fle ket lany jön kajas szatyorbol osztogatnak szendvicset, teat gyumölcsöt a csövesekneklet..- nekem is.. 
 
Par szot valtunkes tanad ötletem. - megkerem öket csinaljanak felvetelt rolam ahogy furulyazok es rakjak fell a  missio pas sit on - add tovabb - Facebook oldaliara, hogy Skot dudat szeretnek.. - Hatha  lesz valamelyik  Sved padlason  egy rossz duda valakinel..
 
A lany akit kertem, azt feleli, neki epp Skot dudakat keszit a baratja...
 
Veletlen-e vagy valami titkos összeeskuves ?.. Valaminek, valakinek  lenie a szinfalak a diszletek mögött.. -  A Nagy Szellem. a Lelek, vagy josagos angyalok ?..  Ki tudja.. de nem csak hiszem, hanem latom, hogy valaminek itt lennie kell..
 
csavargo
..