Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eljött az Isten orszaga .?...

2013.12.10
Mindig tudtam hogy egyszer a gazdagsagot is meg kell ismernem... Nem mintha dusgazdag lennek, de itt mindenkinek megvan mindene, ami igazan kell, söt joval több is annal..Mindenki uj ruhakban jar, frissenvasltan, es minden rendezett.. - -legalabb is annak tunik...
 
- nem tolakodoan, de erös a kontroll... - missiok, jaröröznek.. - egy idösebb ember dumalt fiatal lanyokkal a Börgerkingnel.. - A missiosok lealitotak a fickot..  figyelnek mindenre.. A panelekbe  is örszolgalatok  jarnak...
- az utcak este is csöndesek, nyugodtak.. - ritka a ceco..
 
 ..- es en is kezdem megszokni, na nem a joletet, hanem a biztonsagot... - hisz meeg az erdöben sem raboltak -eddig ki..
 
Hogyhogy jol erzem magam,es  lasan problematlan lesz az eletem.. - Hogyhogy ennyi az elet, hogy dagad a bankszamla, teli a gyomor,a munkadat megfizteik,  rend a tereken utcakon.. - ha bajban vagy akkoor van segitseg... - közel földi paradicsom..
 
- Ennyi lenne az elet.. ?..  ez az annyira  vagyott paradicsom..?.. 
.. nem mintha nem fagyoskodnek neha, de a Vasgatan a trappaneraban meleg teaval, sutemenytel, kajakkal varnak.. - es kis tarsasag is.. - ha a nyelvet is tudom, mega mainal is  jobb beszelgetesek  varnak..
 
A hit is erös, sok gyulekzet, sok fanatikus, de sok gondolkodo ember is.. Femmanban jatszhatok kedvemre..
 
- ennyui lenne az elet ?... - es ez minden ?..
 
Vannak bosszanto dolgok... - de nem nyomasztoak, mint odahaza a jövötlenseg, a bizonytalansagok, egymastol valo elkuilönules... 
 
Odahazaa viszont a remneny vialgolt..- Odaza lehetett almodni. harcolni.  Odahaza bennunk almodik az ehseg, a kivetettseg, az örökös elegdetlenseg..
.. - es az alomsokkal  szebb mint a valosag.. - mindeg..

 
Ha ez igy megy  nem akarok majd harcolni,  nem kapaszkodok többe Istenbe, almokba.. Többe nem erdekel  a szbadsag, igazsag, es a szent eszmenyek belul többe nem forronganak..-  megelegszem a jolakassakl, jolettel, a sved rendszer nyujtotta mulando semmiseggel...
 
Ahol nincs miert harcolni, ott eljöt az Isten orszga..- De az Isten nincs benne sehol.. - vagy itt van, es ennyi amit nyujthat. ?
 
.. nem tudom kiabrandult, vagy boldog legyek..
- jo lenne maar valami nagyon rossz,
 
hogy tudjak ujra, abban a Langolo Szent Igazsagban hinni..
 
A Faktumban aafrikai ficko az arusok fönöke.. - A romanokert rajong, Sved alig par ha van, es engem ki nem allhat valamiert,  ha teheti jobbara nem is köszön..
 
- Igaz  parszor mar pedzettem az emberi jogokoat, meg egyes a szabalyok ertelmetlenseget emlegeni.. - es hogy lehessen a faktumot aruloknak furulyazni, dobolni, enekelni..-  amit a Femman aruhazai nakeladoinal is megengednek, söt elöirenk, akik naphosszat a pultoknal alldogalnak - egyik lany az Åhlensböl mindeg vesz tölem ujsagot, meg sutiket is hoz neha... - kedvessgeböl..
 
 -  Nade a lenyeg, hogy Mathiassal volt mar par nezetelteresunk par..
 - Ez ad remenyt arra, hogy megsincs lesz minden rendben...- es kell az a Jom es Igazsagos Itsen ennek a vilagnak megis..
 
csavargo