Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hetköznap is karacsony..

2013.10.07

 Szivszorngato amit tapasztalok itt Stockholmban a hajlektalanoktol.. Gyakori az hogy udvözölnek ismeretlen csövesek, mert latjak te is közuluk valo vagyok.. 

meglatnak intenek felem baratsagosan....  
 
Nem koszos, de lavasott szakadt emberroncs lettem.. - legalbbis igy nezek ki.. De ez tetszik is nekem... ez volt mindig is az eredeti eltcelom... es mar- mar el is ertem.. Hamarosan igazi öreg csavargo leszek.. - milyen romantikus, szep es nems dolog is ez...
A tarsadalom legaljan, kukarol kukara jarva, olykor furulyazva koldulni.. Nevtelenne valöni, senkive, semmive lenni.. - de nem megvetette.. - hanem epp ellenkezöleg szeretett emberre.. - Aki turakl itt-ott, furulyazik de nem art senkinek..
 
Azert szeretnek, mert nem kell irigyelni semmiert, esetleg sajnalni kicsit.. De mindenkepp emberszamba vsznek. - ezt melyen erzem, latom tapasztalom..
 
Nemcsaka csövesektöl kapok joindulatot..ritkan furulyazom, nincs nagy kedvem - nem tudom miert - de ma is az luljaroban.. hanyszor mondtak, hogty köszönöm, amikor opar koronat tisztelettel, kedvesen a kalapba raktak..
Milyen boldog is ilyenkor az ember.. 
 
Na es a gyerekek.. Könnybe labad az edzett csavargo szeme is..Nyolc tiz tizenket evs gyerekek, amikor elkapom kivancsi pillantasukat, mintha elszegyellnek magukat pillantra, es jovatevöen rammosolyognak, mintha valami csinyen ertem volna öket, hogy meglestek egy szomoru titkot, ami tul van az ö vedett vilagukon.. - valahogy ertik a kivetettseg, a nyomor meltosagat, hogy mennyire serulekeny az, akinek senkije semmije nincsen..
 
Aza mosoly egyutterzes, es bocsanatkeres egyutt,  aqmit nemcsak a gyerekektöl kapok, hanem meglett korukatol is, nekemolyan az mintha karacsony lenne,. 
 
 csavargo