Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Inge szakdt zakojan az egi csillagok..

2014.07.22

 Felelmetesen embertelen es kegyetlen es legfökeppen hazug a vilag amelyben elunk. Nem feltetlenul öldöklö haboruk kell kitörjenek ehhez..

 
Egy huvös fintor is sejtehet iszonyt.. Ha Sztalin mondjuk kerdö pillantast vetett egy hivatalnokara.. - az a halaos itelettel lehetett egyenlö..
 
Ara kevesen gondolnak, hogy a közöny is ölhet.. A közöny is lehet  kegyetlen, söt a  bestialitas kegyetlensegevel vetekedhet..
 
Vannak sors helyzetek amikor a kiszolgaltatottsag vegletekig fokozodik..  Nem ismerjuk masok eletet sorsat.. At hogy milyen megprobaltatasokon ment keresztul.. 
Nagy kulönbsegek vannak emberek teherbirasa között is.. Van aki elsö szellötöl öszeroppan, masnak sziklak sem artanak..
 
Na de a közöny.. 
A durvasagot hazugsagot, csalkast  brutalitast eliteljuk.. 
 
De micsoda brutalitas lehet valaki közönyeben... A kirabolt, felholtra vert ember  bibliai peldazata juthat eszunkbe..  Micsoda lattato ereju törtenetek..
 
Es hanyszor elmondtak mar, es hanyszor megtörtenik.. Magam miatt nem szolok egy szot sem..- pedig lenne ra okom...
De amikor latok masokat, vergödö sorsukkal magukra hagyottan, akkor felemelem a szavam es azt a szent kardot megsuhogtatom... 
 
Micsoda fajdalom  Inget latni nap mint nap, ahogy ezer darabra szakadt vaszon zakojaban ballag neman  magaban , vallara vettet kek neylon Olson szatyraval
...  
    Ritka hogy szoba elegyedik valkivel..- csodaszmba megy.. - egyszer e csoda kegyeltje voltam .. Annyit tudni magyarorszagrol meg senkit nem hallottam..´Istav kiralytolkezdve, Rakoczy  Kossuth, Liszt es sok mast sorolja.. - meg vilaghiru Hudiniröl is azt allitotta hogy magyar.. es utanan neztem,  tenyleg az..
Egyik tanarja magyar volt Hiszingenben.. Leirta az alakjat es a jellemet is.. - es elismerö tisztelettel  biccentett, fejevel , körulbelul ugy, mint mikor valami nagy tettröl hall az ember,es rabiccent.- ez mar igen,,
 
Penzt meg nem lattam Inge kezeben.. Olyan kevest eszik hogy en szegyellem.. - es nem fogad el nkitöl sesemmit..  
De nem valami gögböl, hanem mert.. mert....,
   
Nem tudom miert nem..  Nem ismerem a sorsat, de ugy hiszem vegtelenul csalodott, .söt azon is tul.. Itt jar az emberek kzözttr mint a magany csöndes, elven tanuja.. 
Nincs benne semmi poz , vallasos hiusag, vagy mesterkeltseg.. Talan hiszegy  Istenben,m de nem csinal belöle nagy ugyet.. Nem var sem   tulvilagra, sem udvössegre..
 
Maganyos,  vilag labiritusaban koborlo lelek..  Amikor elindulok a Nordstanbolneha  ejfel fele is a körpadokon uldögel...Es aztan merre es hova.. az eg  tudja csak..
 
Nem tudja maga sem hogy milyen kulönös..- nem jo szo az ember.- vagy talan az egyetlen aki erdemesa szora..  Es az is bant, hogy nem latjak masok hogy egy kulönös lelek jar közöttuk... Ha meghallana hogy szent embenek latom, elszomorodna es hatat forditva ballagna el.. 
 
Hogyan mondjam ezt el nektek, vagy ennek a vak vilagnak . Milyen egyszeru es tiszta.. Kedves es szotlan fiu, aki felett elröppent az idö.. Nem haragszik semmire es örulni sem lattam meg soha.. Csak van, mint kavics, melyen atbukdacsol a patak... -. a patakzo idö...
 
A kabatja szakadt es vasott es a foltok meleyet apro madzagokkal kötözgetett a vaszonhoz, itt ot
 meg kapaszkodnak a kabathoz... 
Azok a foltok ott rajta olyan mesesek, mint csiilagokbol szött egi kepek, es arrol meselnek hoigy milyen gyönyöru  is lehetne az elet..
 
csavargo