Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kenyerek a kukabol.. - Csavargo elet..- a fak örök titka..

2015.01.13

Kenyerek a kukabol....

A buckasra fagyott uton a varos fele igyekezvel egyensulyozok a brigaval.., amikor megakad a szemem a kukabol kandikalo kenyerkben... Több tuztöl pocsgasra perzselt hosszukas lepeny kenyerek voltak..

 Az mindig elszomorit, ha kenyeret latok a szemetben...- Milyen meltatlan az eltet ado kenyeret szemetbe dobni, milyen lelketlen...

Azok a kis kenyerek olyanok voltak, mint csöpp kiskutyak, akik összebujva varjak anyjukat, s közben mocorgva  a bolybol   egy-egy közuluk kikandikal..-  a meleg emlöt ado  mama jön-e mar..

 Nagyapam megjarta sziberiat, es hazterve a kenyeret nagy becsben tartotta mindeg..- Ö emlegette, hogy kenyeret soha ne dobj el becsuld meg hogy az isten adtal..

Kiszedtem hat. a kenreket a kukabol, es törtem belöle..
...- Szaraz volt es kemenyre fagyott, .- de  jo.. 
.-gondoltam majd  demegfelezem a madrakkal... - mert igy becsuletes..- es a becsulet azert az is fontos.

.. .- talan meg a kenyernel is fontosabb..
----

 Csavargo elet..- a fak örök titka..

Tetszik nekem ez csöves nomad elet valamiert..  Nem fizikai, hanem lelki kenyszerböl csinalom.. Megfigyeltem magamon, hogyha mar tul jo valami, akkor maqr nem kell..
A megszokas, a kenyelem megöli az embert..

Nem is vagyunk tisztaban azzal hogy igazabol milyen erök hatnak rank.. - es milyen csillagok...

Egyik uzlet elött arulom a Faktumot es oldalvast szep fak allnak, igaz most  kopaszon.. - a faknak a kopaszsag is jol all..  Orak hosszat alldogalok, es igy van idöm bamulni a fakat.. Htek ota olmois szurke felhök takrjak az eget..Mintha valami hatlmas szurke dunna alatt pihenne  a  vilag..

Jo alldogallni, es nezni a klödbe veszö semmibe..- illetve a semmin tuli vegtelenbe.. Alldogalok, es mintha alom hulna ram...Nezem a lombja veztett fakat, es erzem, hogy valami mely titok van az ember es a fak kzözött...

Nem tudom i lehet ez, de tudom hogy ha meg sokaig nezem egyszer megretem.. - harminc-negyven evet saccolok..- arra kitisztul minden..
Eltunik a köd is a vilagrol.. Noha nem biztos hogy el kell tunjön.. Igy ködösen szepm es igaz minden.. A köd paplnaba burkolt taj mögögtt ot a tavasz, az elet... 

Mikor a rugy fakad es a napragyogas,akkor mindennek vege.. - mert megtörtenik a csoda..  -  a jegcsap ereszen csepereg a viz, zöldul a lomb, viragzik minden,.. Csak a csoda tunik el..- mert az a ködben, a ködön tul van.. Mert az a csoda minden tavaszon es minden ködön tul van..

.. Es messze sincsen, mert ott a fak rola meselnek.. 

....A fak tudjak a titkot..- de nem adjak barkinek, es nem adjak könnyen..

  csavargo