Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kicsoda is az ember valoban..

2013.07.16

A tema erdekes, es az itteninel  sokkal melyebb megfontolasokat erdemel, de par szot elözetesen..

.... - Semmit nem tudunk a masikrol, de meeg magunkat sem ismerjuk.... - magunkrol csak jot gondolunk mindeg, meeg  ha aljasak vagyunk is....

... - de milyenek lehetunk valoban..?.. Nem az anyagi vilag ertekrendjere gobdolok, hanem ahogy az Isten lathat minket, ha van.. - de van..
.
 Az ember uton van.. a testi valonk akaratos eröszakos, önzö, allati.. - Ami  csiszolhat rajtunk, az  a kultura, a vallas, a gondolkodas, igyekezet a jora.. -egymast ertekelni, segiteni,  tisztelni....
 
Az arabokon latom , hogy a vallas mennyire meghatarozo a viselkedesukben.. - persze a kulturaltsag csak modor..- de az is fontos neha.. Vajon milyenek ök, milyenek vagyunk valojaban, ha egy tarsunk, vagy egy koldus kepeben a sors, az Isten  megprobal minket.. 
Hogy igazan jok, tisztessegesek, tisztak, igazan  embersegesek legyunk - ha ezt egyaltalan celul tuzzuk ki - az a magasabb erök, embernel magaabb valosag nelkul lehetetlen..
Az ember nem jo önmagaban, nem lehet jo önmagatol..- hiaba minden eröfeszites.. - nem tudjuk meghaladni allat- emberi önmagunk..
Tudva, vagy öntudatlanul, az erzekek feletti vilag eröi tudnak allatbool emberre tenni.. Anelkul nem megy..
Kell az a felsö, Isteni fluidum, az egböl valo lelegzes, hogy  a megrontoot, eltorzult allati ösztöneink föle kerekedhessunk..  Nem az allatösztönel van a baj, hanem hogy kileptunk onna, es atvaltozni, igazan emberre  keptelenek vagyunk..
 
Ket vilag között vergödunk.. - Mik vagyunk hat, ki mondja meg mik is vagyunk..- Az ember allatnak torz, embernek szörny, gonosz... A hit a lekiismeret vergödese a vad testi akarat, es  a nem ölni, nem rabolni, emberre lenni kinja közt....
.
A vallasos hit akadaly gyakran, mert az Istennek valo megfeleni akaras csak kulsö, es rendkivul felszines  viselkedesbeli valtozast hozhat.. A legundoritobbak a vallasos, Istenröl szonoklok, akik alapjaban irigy, önzö, mocskos szemet diszno.. - hogy az amoralitas animiatikus kepeit hasznaljam..
.
Az Isten helyebe, en elrejtöznek, hogy ne is tudjank rolam semmit.. -  Jobb lenne, ha fel sem meruln e senkiben,  hogy van-e vagy nincs Isten -, fel se meruljön az emberi gondolatban, az lenne a tiszta ugy... Meghogy menyorsag, es udvösseg, örökelet.. - ezert szenteskedik a soko mocskos, hogy azt elnyerje.. - undorito utalatos patkanyok.. - na magammal egybe. - en is ugy utalom magamt, mit a budös szart, ahogy egyik bölcs, öreg baratom szokta azt talaloan mindani a sok szemet kepmutatora.. - nem fogok kivetelt tenni agamra sem.. - döntsön az akinek erre belatasa van 
..
Ezek a szentek, csak a marcipanorszag kedveert bajolognak, tisztessegeskednek.. de azt is csak maguk majanak a hizlalasara, mert ha valaki egy szelet kenyert ker töluk, vagy fel orat az idejukböl, energiajukbol, csak ugy ingyen, hat ezeket kirazza a hideg.. - ezek csak magukra gondolnak.. - meg a csaladra esetleg, de maselpusztulhatt töluk..
 
Itt is annyi kepmutato kereszteny van, mint a dög.. - persze föleg magyar - igaz, ezeket ismerem jobban -  mert a magyarnak sumaksagban a vilagon nincs parja.. - na a romanok utan. akik egyikuk itt mar feljelentett, hogy Faktumot arulok, es közben furulyazok, amit kulönben egyutt nem lehetne..
.. - de a fönök a Nagy hirre legyintett csak hogy ez nem keregetes.. - .. - egy eve jött a nö, de mar otthon ! erzi magat.. 
.
Mondom ugy megutaltam a kepmutato keresztenyseket, - nameg az embert - hogy legszivesebben rajuk boritanam a gyulekezeti hazukat.. -  beleizzadhatnek aszem..
.
A Jezust meg soha nem fogom megerteni.. Ha azt a sok giz-gazt mind megyujtja, hat akkora langja lesz, hogy a szentek is also gatyara vetközhetnek majd..
.
Egni kell nekem is, tudom, mert ahogy utalom  a sok mocskossagot, meg nemejik embert az mar nem lehet bocsanatos bun.. Egynek masnak a  pofajukra van irva  a patkanysag.. - Na aztan ennel csak az a rsszabb, aki josagos szentnek latszik..
.
Nem tudjuk mi laki bennunk.. azaz dehogynem.. Az önzö mindenre kepes allat az ember, a disznonak, es a patkanynak a keverke, akarhogy is ne tetszik ez nekunk.. - , amelyik ha a helyzet ugy hozza, rablova, gyilkossa, szörnyetegge valik..
 
Szöernyegek vagyunk !!.. - de nyilvanegeszen mast ondolunk magunkrol.. Azt hogy az evolucio csucsmutansai, vagy az isten kepmasai, akik Isteni elhivas reszesei.. .. DEHOGY..!.. -Hazugsag, önaltatas.. - nezett vaki mar köztunk tukörbe.. - aba a leki tukörbe.. ?..  - vay forgoldtunk-e mar ejjel az agyban.. - ha nem akkor nincs is mar mebntseg..
 
Farkasok vagyunk, hatalmas agyarakkal..
A farkasbundat levedleni, a patkanyarcot lehantani, allatbol emberre atvaltoztatni nem tudjuk, keptelenek vagyunk ra..-  csak valami csoda segithet.. - egy egi elixir kepes skorpiobol, farkasbol, Noszferatobol emberre valtoztani.... -
 
..  Nem eleg az Istenre, örök ekletre vagyni.. - Hanem kepmutato, önzö undorito szörnyuseges önmagunkat is meg kell gyulölni - utalni, es a, szabadsagra, igazsagra vagyni
 
Szomjazni az igazsagot,, es lemondani, es tenni, es menni elöre.. Törni a jeget, törni a betont, a hazugsagot,  balvanyainkat összetörni, es  törni zuzni  ebben a gosz, kepmutato eletben mindent..
 - nem  kövel, buzogannyal, kesel, hanem tisztelettel, szeretettel, szoval, dallal, fennyel, akarattal, daccal,  leki erövel,
 
Az a feny ott ragyog az egen
  a csillagora nezö Jezus keresztjeben..
.
    egy csavargo