Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Latogato hazulrol.. es Vaszja mutavanyai..

2014.07.31
Latogatom erkezett a napokban hazulrol...   Hegyi tanyam hamar megnyerte tetszeset.. Szomszedom  Vaszja is megjött, de nem baratkozik  egykönnyen senkivel, igy hat tisztes tavolbolo csupan szemugyre vette az oceant atszelve hozzam  is beterö baratomat , s töle szokasaos  iletlenseggel, köszönes nelkul hatat forditva tavozott..
 
Pedig Vaszja nem bartsagtalan, faragtalan ficko, inkabb csak bizalmatlan.. Hetekig, honapokig ram is  egy-egy tavoli pillantast vetett csupan es el is tunt nyomban az agak, gallyak lombok rengetegeen a legkulönbözöbb torna mutatvanyok közepette..

Mert Vaszjanak ez a szokasa, hogy ugrabugral, es bolondozik, ha kell ha nem..

 Aki emlekszik, Vaszja a mokusom, aki odaig mereszkedett, hogy a kezemböl lopkodta el a neki szant  falatokat.. - söt ha fektemben a mellkasomra raktam egy kenyer katonat, od is felsurrant erte..- Aztan Vaszja kezdett elszemtelendni.

 A  pirkadattal zajos makogassal ebresztrve követelte a jussat..  Aztan mig aludtam, atforgatott szetturt minden cuccomat..- Reggelere mar csak a kiragott szana-szet szort nejlon zacskokat szedhettem össze... - ugyhogy erelyessen kellet fellpnem vele szemben..
 
A mokus azert kereszteltem Vaszjara, mert ugy alldogallt   feher kötenyevelalazatos könyörgön, rimankodoan  elöttem mint haegy muzsik a Bojar udvaran kis buzaert könyörgne az henhalas szelen allo  csaladjanak..

 
Nahat ep  ilyen Vaszja is.. <ma mar megtarja a tisztes tavot es csak a komposztbol kivalogatott vekony dinnyehejakat cipeli fel a fara es majszolja komikusan, majd hanyag elganciaval dobha le, vagy aggatja egy ag hajlatara....
 
----------------------
 
Talpra magyar !..  Drotok Szombathely körul..
 
Latogatommal nem gyözte a sziklas  erdövel betlni..- megertem hogy Miert nem akarsz hazajönni..- volt tömör megallapitasa..
 
A beszelgetseunkböl egy tema felszitotta  szunnyadozo hazafisagom...
 
Ujabban kerirteseket huznak erdök, szantok retek legelök köre..
 
Peternekvolt egy kedvenc helye valahol az erdö szelen, ahova  a stresszes hajtas utan egyedul vagy csaladostul megnyugodni es feltöltödni jart.....

 
Mara hatalmas drotokkal mindenfele bekeritett földek erdök, szuk ösvenyt hagynak csak az atjarasara...
 
Ez a bekeritösdi Dozmat környeken is elkezdödött ahol 2011- ben magam is ugyanigy jartam.. Tavasszal barangolva a legszebb erdö es tisztasok vaddrottal lettek lekeritve..- a dzsipp meg a bejartnal..  A felhaborodasom  meg leirhatatlan...

 
Egyre több a bekeritett terulet.. Francia orszagban is igy van ez.. -es talan egesz Europaban..

 
Hol vannak itt a szabadsag jogok ? Hogyhogy ezt elrturjuk.. Miert hagyjuk hogy megfojtsanak minket..

 
Talpra magyar !..

 
Mozgalmat inditok a racsok lebontatsaert !.. Het vegi szamunkban a reszletek..

 
   csavargo