Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar sors.. - scavargo elet..

2014.12.19

A csavargok legnagyobb ellnesege nem a hideg, nem a rablok, hanem az esö.. Na persze aki talal egy csöndes lepcsöhazat, az fönyeremeny., mert ha elazik is van hol megszradjon, ruhat csreljen..

Vannak persze csöves fortelyok esö ellen is.. Ha nincs esököpeny, akkor egy darab nejlon megteszi, amit közepen kell kivagni..- de kör alakban mert ha csak ugy egyenesen rest metszunk rajta, az egy perc alatt szetszakad.. - ez a csöves poncso..
 
Esöben a  cipöre jo nejlon zacskot kötni..- de ha a cipönk mar cuppogosra azott, akkor az allomason megszaritjuk a zoknit es..- most jön a fortely...- mert a cipönk nem szarad olyan könnyen.-. nejlont huzunk a zoknira es igy bujunk a cipöbe..
Nekem ez bevalt..
 
Lakohely Karlstad mellett, a Kärlek folyo patjan 
 
 
 
Szövegközi kép 3
 
 
Egyebkent nem tudom, hogy a termeszet miert nem talata fel a nejlont... A bör is jo dolog, föleg ha az emberen, vagy az allaton a sajatja van..  Mert az Istennek lehetne könnyen eletet is lehelni a muanyagba, de nem tete meg..
 
Talan azert,mert a termeszetben minden lelgzik, minden összekapcsolodik valahoy a környezetevel, es a muanyag erre nem kepes..
 
A Kärlek egy mellekaga mellet van az ejjeli mendek..
 
Szövegközi kép 1
 
De ezer mas fortely is van..
Nagy talamanyom a ket fa közötti madzagra teritett nejlon, amely satorkent szolgal..
 
Van ugy - ha nem vagyunk eleg alaposak - hogy a szel  kicibalja a nejlont, vagy valamikepp beszivarog a viz es mire felebredunk atazik a halozsakunk..
 
Egy motel mellett all a szallas,..- regel mar utra keszen..
 
Szövegközi kép 6
 
Ketsegbe esni soha nem kell !..- ez a fö szabaly.. 
 
  Megigazitjuk a satrat  - alapoasan a laticell alj ala gyurjuk, es a kisse nedves zsakban is nyugaodtan alhatunk.. Az elsö öt perc kellemetlen csak..- aztan megszokjuk..- Ha jol bevacsoraztunk.- mert kell a futöanyag -akkor reggelre szaraz halozsakban ebredunk..
 
Aki nem tanul a sajat hibajabol, az pedig magara vessen..
 
..- Jo az elövigyazatossag, mert  az idöjaras is becsapos.. Derus este utan is meglephet bennunket az esö..
 
Persze az  ilyen törtenetek ritka kivetelek.. A csavrgo  elet eleg nehez, de teli van kalannddal, romantikaval es ha megis csvargasra adnank a fejunket, a neha embert probalo körulmenyek mellett, a termeszet, a friss levegö es a szabadasag elmenye mindenert karpotol minket..
 
 
 
Szövegközi kép 5
 
  egy csavargo