Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nirvana....

2013.11.17
Aznap ejjel  mikor a plazaban buskomorkodva egyszercsak valami aranylo feny ragyogott  fel feettem. mintegy a jelenes folytatasakent.almot lattam..
 
A cinegek hajnal imaja ebresztette, vagy csak ugy nem tudom, de arra emlekszem meg, hogy felelombeli pillanatban, , mikor a lelek meg masfele keslekedik, de a tudat mar vissztert, meglatam azt ahol a lelek tetszholt almomban barngol... Annyit lattam, hogy ugyanaz a feny ragyogott ott abban az alombeli vilagban, mint elözö nap a plazaban jeleneskent... Csak arra emlekszem hogy  az ubiverzum közepet elhagtyva tavolodk onnan...,
Ugyanaz a pulzalo ragyogas, mint a szomorusagba revdt plazaban. Odaat abban a titkos ajton tuli dimenzioban jarva  olyan volt, mintha az izzo nap pulzalna,  es fenye  a mindensegre szejjel arad.. Ez a feny nem szolt, de erzö, es eleven eelö volt..
 
Lehet, hogy  kisöpri belölem az almot az ebredes, es amit felnyitom a szemem, el is felejtem az almom  egeszen, ha nem hallok egy hangot odaatrol , mely az alaom tunten, azt mondja... 
    ..... nirvana..
 
.. - Ahogy emlekszem, ez az indiai vallasban körulbelul a menyorszagot jelentheti.. - de nem egeszen...- annyira soha nem melyedtem el ebben...
 
.. Ez az egy szo volt csak ugyanugy mint az ebredeskor  par nappal elöbb, a kengurt szolito hang.. - cserri..
 
Azt nem mondhatom hogy ez a feny maga volt az Isten de talan a mindenen athato teremtö Lelek ragyog ott fel, kai ott fenylik a patakokban toban, ,  sziklaban hancsban es mohaban, csillagokkal uszo fellegekben, s ott el minden teremtmenyben, am legkivalt a vilagot ragyogo mindenseg sziveben ..
 
.. - ennyi volt az alom, es tovabb nem magyarazom, mert magam sem ertem, de latja mindenki ugyis ha aranylo pirkadattal ebred..
 
ott ez a feny barhova nezel, csak egy helyen nincsen,, a milliardnyi elevenholt  lelkek fenytelen szemeben..
egy remeny van csak, hogy egyszer fellobban a hiu-maganyos holt emberisegben...
 
A feny meg lehet alombeli jatek..- de  a hang volt furcsa.. - vajon ki mondta...miert szolalt meg vajon.. - es honnan..?..
- ki mondta..- biztos nem en, ezt a szot husz eve ki sem mondtam, nem is hallottam.. - es mi ennek a celja..
 
 Mi a celja annak, ha eljön a tavsz, s az ajtok megnyilnak..
 
csavargo