Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


szabadsag vagy halal

2013.07.02

 

Valasz egy velemenyre..

Az enekles , egy varos kozpontban, a svedeknek idegen nyelven, szamukra biztos erdekes es mokas lehet . Meg a break is, egy magadfajta matuzsalem konnyen mosolyra fakassza az embereket.

 

Igy magyarorszagon gondolkodnak.. itt nem nezik ki hany eves.. - ha valamit csinalsz mindegy mit, es hogyan.. - ertekelik.. örulnek neki. söt ha öregebb vagy, azt mondjak, nem adja fel..

 

Most vagyok tizenkilenc eves.. - nem tudom francia orszagban ez matuzsalemi kornak szamit..?.. - most hagytam el 27-en az 56 -ot .. -57 ben szulettem es 57 lettem. de ez csak az adminisztracio...
 
Ugy döntötem harminc evet kitörlök az emlekezetemböl..- vagy negyvenet ha kell..
Ezzel egyutt a  nyomoritast, a seruleseket amit  otthon kaptam.. A hazogsagban, az elnyomasban serul nemcsak a szabasag, a jog, de serul a psziche, a szemelyiseg, söt  a sziv, a vese, a tudö.. - mindent nyomorekka tesz a hazugsag... - hogy el kell viselni, es nincs kiut.. - A börtön szazszor jobb.. A hazugsag börtöne a legpusztitobb, a legembernyomoritobb.. A korbacs a testet hasogatja csak, de a hazugsag a leket fullasztja fojtogatja...
Aki behodol, aki eladja a lekeet, a lelkiismereteteet, annak persze könnyebb.. Aki ellenall, azt a hazugsag lassan öli meg..
.
Miota bele vettem a csataterre, megkaptam a magamet. - mint annyi szaz es szazezer .. - jaj annak aki tulelte.. Akit a  magyar katlanban gyötörnek.. - jobb vagy szebb jövövel hitegetnek..

 

Epp most heverem ki a negyven evi faradtsagat, kinjaat.... - persze hogy elfaradok.. - harminc eveig nem pihentem semmit...- fel voltam en is szegzve a fara.. a magyar keresztre..
Ezer eve acsoljak  a magyar kereszteket.. - a nyomorult, becsapott, vert, hazudott nepnek a Karpatok eelö sirverme lett  
--
Ez a törtenelem.. - de uj eletet kezdtem..
Ha kipihenem magam nekiallok kemenyebben edzeni.. Most is edzek, de elfaradok.. - napi negyben kilometer bicaj, aztan hegymaszas.. - melo a Femmanban. - harom negy oras..- igaz, hogy elvezem az egeszet, de megis .. ..- negyven ev törmelet cipelem.. - mar nem sokaig..
 
A berkesek megbamultak amit csinalok, pedig ugy pörgnek fejen kezen, haton, mint a szel.. - egyikuk fel kezes merlegböl felment kezallasba, de a zaszlot nem birta megcsinalni..- persze en tizenkilenc vagyok ezek meg mar husat elkerulteek.. - hiaba a kor is szamit...

------------------------------.

 

A svedek svedul vagy angolul beszelnek.?
 
angolul, franciaul, spanyolul, arabul.. - az iszem a legösibb indo europai nyelv.. - az europai nyelvek öse... - erröl irok meeg. - a finnekhez semmi közuk.. - jobbara nagy darab magas fickok, eleg erös lanyok.. - olyan parasztosak, de szepek..-
.
 egy kis kerkedes most.. - nem kell mindig alazatoskodni..
na mennyi a rugod ?.. - nekem most helyböl ötvenöt- hatvan.. - es ez itt javult ennyire.. otthon epp hogy labujjhegyre tudtam csak allni.., .
 
Nezd meg.. - allj egy falevel ala, es probald meg elerni..- merd meg mennyi..
 - Regen hetvenhat volt a csucsom, es harom tiz tavolba.. 302 - vell sokaig en tartottam a csucsot.. - talan meeg ma is..
 
Most ujra nekilatok.. - több sportagban is.. - sprintet sem hagyom ki.. - itt nagy eselyeim vannak.. - egyik heverom a Jhon Svensoni is annyit tud mint en 19 evesen.. akkor 10.09.et döngettem.
 
Ezeket az eredmenyeket hamarosan tulszarnyalom..
 Iszonyatos faradtsag tör neha ram, - de nem adom fel.. ezek föleg leki dolgok, es  a regi serulesek nyomai..
 szabadsag vagy halal.. - ez a jelmondatom..

 

. - hetven eves koromra  akarok jutni a csucsig.. - vialgot jarni, zene, enek, sport, uj a letelmelet lefektetese, par kötet regeny.. - amit otthon nem tudtam elerni.. - most bepotolom..
 
A vilagszabdsagot nem tudom kiharcolni.. - erröl letettem.. - de a rabszolga felszabaditasrol nem.. Ha felerösödök, es az Isten s ugy akarjak, kezembe fogom a faklyat, es ahova lehet, elviszem a langot.. -  az egit.. -  a langot, amely most is eltet,es minden szivben lelekben ott pislakol, vagy talan langol..
Azt a fenyt, amit Jezus is ugy hozott el onnan az egi indiabol..
 
. csavargo alma