Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Talakozas Nemeth Sandorral - Hit -Göteborgban

2013.07.03
 
 

Arra sem szmitottam volna soha, hogy Nemeth Sandorral - a Hit gyuli föpaztoraval - itt hoz össze Göteborgban a sors... .

Ilyen közvetlen, es  szemleyes talkozara nem kerult sor meg közöttunk annak idejen sem, amikor epp husz evvel ezelött a profetai varomanyos ki probalta uzni belölem az ördögöt...- persze bele törött a bicskaja..

. Talakozasunk szinte mesebe illö, es teljesen varatlan volt.. Felfoghatatlan, hogy az elet milyen helyzeteket produkal..

Tudni kell azt hogy a szallasom azon a hegyen all, amely tavaly europa legszbb temetöje cimet kapott völgyet veszi ptko alakban körul..

. A mai napig nem tudom mlyen okbol kereste fel  Nemeth Sandor es csapata ezt a helyet, de a ket szememmel lattam, s ugyan nem beszeltem vele, es ö se ismert fel persze engem, de biztosan ö volt 

. Tavoli megfigyelöje voltam csupan annak az esemenynek, amely a  Ht gyulekezet szamarra is sorsfordito.. Nem valami titkos összeskuvest lepleztem le.. Nem ! ..Söt ugy gondolom,  hamarosan a hazai sajto is beszamol arrol, aminek magam szemtanuja lehettem, s ami az eletemnek is legnagyobb esemnye es emleke marad..

---------------------------------------

A reggel orakban szokatlan zajra lettem figyelmes.. - emlitettem maar, hogy sziklas erdös videken fekszik meg a szallasom... 

Kicsit messzebre tölem, a sziklas domboulat oldalaban kis tarsasagot pillantottam meg, amint egy furotorny körul tevekenykednek.. Olajat keresni itt döreseg, tehat masrol lehet szo..Munkasoknak is nezhettem volna az embereket, mert erös szövesu szurkeskek munkasruhaban voltak..

Messziröl figyeltem, hogy hatolt lefele a furo, amely sokaig csak sziklatörmeleket hozot elö. Igy ment ez egy darabig, de aztan, egyszer csak nedves, vizes homokos iszap jött föl a kiemelt csöben... Nyilvanvaloan vizet talatak..

Mindenki csupa iszap, es izzadtsag, es a munka fardalmai,Nemeth Sandor közvetlenul a furocsö mellett, egyutt a többi munkassal, elegedetten tekingetnek egymasre. Valami olyasmit vettem ki belöle, hogy kemeny  munka volt, de megerte..

Azt iszem hogy a kitörö örömre, es udvrivalgasra ebredtem csak fel abbol a mely alombol, amely olyan titkot fedett fel, amiröl talan meg a kutfurok sem tudnak.. A sok hiabavalo kiserlet, a sok faradozas meghozta gyumölcset..  A viz az eet forrasa.. Vizet talani ebben a szaraz csereppe kiszikkadt vilagban a oriasi kincs...

Elözö este kis vacsorat föztem magamnak.. - ket köre helyezett labasban, par szaraz gallyal hamar forr a viz, es mehet a bele a teszta..- A tuz az ejszakaban- itt csak ejfel fele sötetedik -  szivmelengetö ösi erzes.. Aztan vacsora utan megagyazok, es csöppnyit de erös elhatarozassal imadkozzok, mint maganyos  gyerek szolitja atyjat anyjat.. Mondom rövid volt a fohasz, de erös, es nem is szavak, csak hogy közel tudjam, hogy reapillanthassak..

.Lehet hogy az az ima volt a kutfuras, es az alom volt a valasz.. Lehet hogy en is kutfuro lennek ?.. - vagy talan mindannyian kutfurok vagyunk, e kiszkkadt, kemeny, szikla-vilagban vizet keresunk mindahanyan..?.. Hoy elertem a forrast azt pedig onnan kitagadottkent is a Hit gyulekezetnek is  köszönhetem..- Akarhogy is, megiscak ök voltak az en htem munkasai.. Aldani hat szantovetöket, sziklagörgetöket, sent kötelessegem.. - Legyenek hat aldottak, akik e nagy titok kapujahoz vezettek.. 

Az almok kulönös dolgok.. Mintha az akaratunkon kivul törtennenek, önallo eletet kelnek..Szep, vagy remes almaink gyakorta vannak, de tanulsagosak ritkabban...

Ki tudja merre jar a lelek, mig a test tetszhalott, öntudatlan...

Sokan mondjak, hogy letezik egy vilag körulöttunk - vagy epp a mi valosagunk annak a vilagnak gyumölcse, amely rejtve van szemeink elöt.. Vagy a mi csillag vilagunk valami ismeretlen erö, titokzatos , titokzatos szellem, vagy Lelek apro csillamai.. .

Valamit nagyon nem tudunk.. Nem ismerjuk a letzes, a fak, a folyok, a bolygok, csillag vilagok, sem az Isten, sem a lelek titkat.. De talan nem is tartozik rank.

Annak az ismeretlen vilagnak ajtaj rikan nyiik szamunkra meg.. A dolgunk annyi, hogy keressuk, s talan meeg hogy egymassal törödjunk, egymast szeresuk.. 

A hitböl egyre inkbb nö ki bennem a bizonyossag, hogy odaat van az igaz  valosag..

csavargo