Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


teremtes

2016.03.01
..- jo hogy a suketnemakat elöhoztad..- erre nem gondoltam.. de nagyon erdekes a problema.. - ki lehetne egesziteni a vaksaggal is..
- ..- vaksag es suketseg mar nagyon kemeny ..
-
.- az a kerdes, vajon milyen egy vak es suket gondolkodasa..- milyen modon gondolkodik.. - egybekent az allatok is gondolkodnak / egyseru dolgokrol /..es  latolgatnak neha es döntenek is..
 
.. - elkepzelhetö hoy az allatok fogalmakat is kepesek alkotni.. - mint a mehek mozgasukkal fejezik ki, közlik a legelö helyet.. - allitolag..
 
..- ezek mind erdekes kerdesek.. - de az igazi nagy kerdes a tudat, illetve az a központ, ahonnan az egesz iranyitas törtenik..
 
kerdes hogy menyiben autaomata az ember es az allatok..- vay a növenyek.. es az egesz mindenseg.. - mekkora reszben vezerlik biologiai programok, testi  ösztön-programok a lenyeket ..- es az univerzumot.. 
 
..- nagy kerdes, hogyan milyen forrasbol alakult ki az egesz.. .. - letezik-e anyag feletti intelligencia.. - es vegsö soron - es mar a torkomban dobog a szivem .. vegsö kerdes  hogyan keletkezett a vilag..  ,   - a semmiböl ?..  mert ez sem biztos.. de ha asemmiböl, akkor megis hogyan megis mi inditotta el, es miböl lett ez az egesz..- az Univerzum, a kozmosz..
.. es ha szellem teremtette , akkor mikepp lett az a szellem..  - tenyleg a semmib volt kezdetben ?..
 
..- itt felbe is hagyom, be kell vennem a galagonya cseppeket..- fulej egy kicsit, a Cern - ben mre jutottak ?..