Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Titokzatos fenylö energia..

2014.09.15

 Egy fontos kerdes fogalkoztat mostanaban.. - hogy van-e lelek csakugyan az emberben.. mert sokan irnak rola, de senki nem tudja..   -es erdekes, de azthiszem  valaszt kaptam.. valahonnan.. - es nem bibliabol..

  Hietelen, micsoda izgalmas utazasis ez a ntomrult gyönyöru elet..

Kesö estere ertem haza, a temetöbe.. ,  Szivesen uldögelek a Plazaban... Most uj jatekba kezdtem.. Igazi utcai zenet talatam.. ki..

A muanyag palackok kulönfele hangokat adnak, es ket harrom palackkal mar  szines es  elveztes  dobszolokat lehet kihozni..
 
A furulyat mar ugyis unja mindenki, a hegedu miatt a garatra felöntött finomabb lelku es zenei kepzettsegu kobor lelkek egyszer- ketszert majdnem elhupaltak.. - noha szerintem jol jatszom..
Igaz hogy nem az akademian vegztem ezt elismerem..
 
Nagyon szeretk a plazban este es  az ejszakaban.. Jönnek mennek az emberek, fiatalok öregek, es a sok sok ismerös arcok..
 
Mindig röhögök magmon, amikor nyoc ora tajban egy kirakatnal leteritem a pokrocom, ratelerpedek es elöveszem a hangszreket..
 
Egyedul vagyok, de megis egyutt a törzs, es  senki nem ker szamon semmit, ha elvetek egy-egy hangot, vagy barmit csinalok.. - rossz kivetel igen ritka.. Nagyon jo erzes egyut lenni a többiekkel..
 
Van egy csomo ismnerösöm.es latom hogy kedvelnek.. Mennyi mennyi arc, es egyeniseg..- es a sok szerencsetlen es kulönös fura aalk, jok es rosszak.-de egy törzshöz tartozunk..
 
 A Nordstanosok...
 
Mert ez egy nagy törzs.. Itt van Nelli..- Hteven eves es a baratjaval minden este.....  ..  de hosszu lenne..- hoszsu es gyönyöru törtenet..
Nelli fel szemere vak, es alig lat.. - a baratja nagy darab erös finn ember, regen szemetes  volt.. Vedlemezi Nellit, mint egy roszlan.. Ot all mellette es...- ..
 
Nellinek vekonyka hangja van, es nagyon egyszeru, es a gitarjan a hurok horgasz zsinor.. de nala szivmelengetölbben nem hallottam meg senkit jatszani.. Harmonikazik is..- de azt is olyan utcaiasan de nagyon szepen.. - roluk könyvet lehtne irni, egy szep regenyt..
 
Nagyon szeretm öket..- es a Nordstansokat is.. - es ott uldögelni akar ejfelig es dobolni zenelni...
 
Multkor egy japan lany par koronat tett a kalpomba.. Aztan visszafordult, egy nagy pizat nyujtott felem, es  kerdeztre elfogdom- e..
Nem voltam ehes, de nem akartam megserteni, elfogadtam.. Aztan megbantam, mert biztos a vacsorajat adta nekem...
 
Arra jarnak megkizlnak ezzel azzal..- Tagnap - epp doboltam - arab sunacok nagy zacskobolk kinalnak egy zacskobol sutemennyel.. 
Narancsot akartam  viszonozni, de. nem foigadytak el.. Kedvesen, szerettel, tisztelettel mondtak es mutattak gesztusokkal, hogy ez neked jobban kell...
 
Amiröl irni akartam..- hogy mikor a holfenyben , a sziklafal alatt megalltam ,- ejfel körul jart mar ..zt ereztem..- söt nem,hogy ereztem, de lattam hogy gyemant ragyog az emberben.. -  Nem lattam de ereztem hogy ott van..  - ereztem hogy ott
ragyog bennem..  Nem a hold fenylett, hanem az..- amit talan ugy hivunk lelek..
 
Es ott van, ott el ez a feny mindenkiben, csak nem latjuk, nem erezzuk..- kegytelmi pillanat ha megpillanthajuk... De nyugodtan higyjed el, ott fanylik az a valami..- ott belul valahol..
 
Hatalmas erö, oriasi erö.. - lathatatlan, hatartalan ragyogas..  A nap ereje.. - iszonyatos energia..
 
..-  Nem tudom.. de lugy erzem, hogy enek az erönek meg  a Nordstan kirakatainal is erösebb fenye van..  
Nem tudom... nem tudom..... - lehet hogy megint tevedek..
.. de nem lehet hogy ez a fenylö  energia lenne  az,  amit ugy hivnak...-  szeretet..  es lelek...
 
    csavargo