Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Varazslat

2013.10.12

 

 
Az erdö a termeszet varazslat, nap mint nap meghal, es nap mint nap ujraeled.... De nem a szemfernyvesztök buveszek, magusok modjan..
A termeszet varazslatos vilag.. Titokzatos relytelyes, noha mindenlathato vilagso egyertelmu benne..  A  fenyök, a sziklak, a  feszek a fan, a nap, ahogy attuz alombokon..Megis rejtely az egesz.. Mintha lebegne egy földöntuli vilagban az ember..Beszsivja a neves tiszta  levegöt a tudö, es fennyel telik  telik meg a bör, a hus, a szem, a sziv, az ember.. -a gondolat.. 
 
Aki megall az erdö közepen - mely ott van mindeg ahol allunk -  s atadja  magat a csendnek, a varazslat rabja lesz.. Eteri erök ölelik körul..A gondolat is szarnyal es  friss ne3dvekkel telik meg, de megsem juthat el oda, hova a sziv  egi hatarokon tuli vagya hajt...
 
Amikor mindenröl elfeledkezem, - es igy volt ez ma is, mikor a kelöö nap lombokon at kivancsiaan nezte ahogy a labdakat dobalom a fak között az egbe, egyszercsak kigyult ergy csillag, tul a keklö mindensegen, es lattam hogy az Isten ragyogva  nez ram, amint a labdak a hullo levelekkel tancolva az eg felee szallnak..
 
Az a csillag ott fenylett fenn azon a lathatalan teren tuli egen..  .. fenylett, es tudtam hogy Ö az, ott a legben lathatatlan angyalnak kepeben...
Nem a szem, a sziv tudta csak hogy ram tekint, hogy ott van..  Hinni sem kellet benne, ugy jött varatlanul, mint mindig is szokott..
 
Szallatk a labdak ket narancs a kek es piros, es Ö egyutt jatszott a hajnalfenyel velem.. Megszentelte az erdöt a harmatot, es a leket, mely a lelekzettel szivta magaba  a pirkadatot..
 
Varazslat az egesz, s de igaz varazslat...Valojaban semmi sincsen, de megis van, megis mintha lenne..
Megsuhintotta palcajat valaki ot fenn az egben, es valosagga lett a semmi egeszen.. . Jatek ez az egesz, lenn a hangya es fenn a csillagok.. Varazslat de megis minden igaz... Ez a nagy rejtely es titok, es hogy nincs mas egyedul csak Ö van, es körötte a tejfeher semmi..
 
Csak Ö van, s mi jateka a kepzeletnek Benne...
Erre ebredtem ra ma reggel, mikor a labdak az eg fele szalltak, s az a jatekos  szent kepzelet jatszot bujocskat a fak alatt velem..
 
csavargo
 
..